colinasmarsvin

Alla inlägg den 4 juli 2010

Av colinasmarsvin - 4 juli 2010 18:46

Idag fick jag nog av att bära småttingarna fram och tillbaka mellan huset och uteburen och bestämde mig för att låta alla tjejer bo ute på heltid. Uteburen är 10kvm stor och har tidigare fungerat som rastgård för hundar på pensionat. Den består av en rejäl markmatta i botten (täckt med jord), gunnebostängsel + hönsnät runt om och heltäckande tak på det. Jag räknar kallt med alla småttingarna kommer bo tryggt även på natten.


När jag väl bestämt mig  så inredde jag med några extra hus, en gosig filt i transportburen som även agerar bostad och en stor hög med hö. Sedan släppte jag ihop alla tjejer. Det kändes lite meningslöst att ha omplaceringarna och mina egna i olika avdelningar när de får så mycket större om de går tillsammans allihop. (Enda nackdelen är väl att jag tyckerd e funkar så fint tillsammans hela flocken på 8 marsvin att jag kanske får för mig att alla kan stanna!)


Att släppa ihop tjejmarsvin är rätt odramatiskt. Annie gjorde ett frösök att klättre på PimPim som svarade med att skrika till och putta på henne med rumpan. Sala travade efter Pomperipossa som pep och gick undan en halvmeter...och det var väl det. Drama? Sedan satt alla och åt, eller upptäckte de nya husen, eller solade sig.


 


             


Mysrullen blev snabbt populär! Om någon har ett par som ligger och skräpar där hemma så tar mina omplaceringar tacksamt emot dem!


Jag har förövrigt börjat fundera allvarligt på att kastrera både Marshmallow och Tzatziki. För de mesta fungerar de fint ihop även om de inte direkt kelar med varann. Men när det händer något oroande eller nytt så är det ett jäkla tandhackande grabbarna emellan. Tzatziki är också väldigt intensiv i allt han gör och kan ta till tänderna så fort något inte passar honom. Jag känner mig inte riktigt bekväm med att sälja dem och riskera att de hamnar på för trång yta och börjar bråka (och hur många har egentligen möjligtheten att låta sina marsvin bo på 2*1,5m?...Jag tror att en kastrering och varsitt harem med brudar skulle passa herrarna utmärkt!


Men... det får allt vänta till nästa lön.


Ovido - Quiz & Flashcards