colinasmarsvin

Alla inlägg den 20 maj 2012

Av colinasmarsvin - 20 maj 2012 22:51

Idag fick tjejerna sommarlov! Det innebär att de för första gången i år fick flytta ut till uteinhägnaden. Det är fortfarande lite kyligt om nätterna så de har ordentligt isolerade hus och massor av halm och hö att burra in sig i... men ute är dom. Alla var väldigt förtjusta och så snart den första chocken över nytt hem släppt blev det full fart på dem allihop. Då var kameran naturligtvis inte med men lite senare, när det var dags att mumsa körsbärsträd- DÅ var jag och kameran båda på plats.


     

Nikita var först framme.


 

... sen kikade Jinx ut och kom så småningom försiktigt fram hon med.


     


...och slutligen kom den som i vanliga fall är som mest aktiv. Vildvittra.

 

"Hallå ere mat på gång eller?"


   


Typiskt Vittra. Alltid med nosen i vädret.


Det är så skönt att sommaren nästan är här nu. Marsvinen stormtrivs utomhus (så snart jag hunnit ordna en avskärmning i inhägnaden får även Bruno & Frej flytta ut. Gollum & Morgan får vackert stanna inne) och jag plockar mängder med grönt åt dem varje dag.


En tråkigare nyhet är att jag och min veterinär konstaterat att Jinx med största sannorlikhet har äggstockstumörer. Hon har bland annat tappat en hel del päls men mår fint i övrigt. Efter ett längre samtag med veterinären kom jag fram till att vi låter bli att försöka oss på en eventuell operation. Hon är ändå några år och far runt, snackar och äter som hon ska. En operation kan trots allt gå illa så hon får helst enkelt köra på så länge hon mår bra.


Ovido - Quiz & Flashcards