colinasmarsvin

Alla inlägg den 22 mars 2010

Av colinasmarsvin - 22 mars 2010 19:25

Det här inlägget skrev jag på hemsidan för en tid sedan men det är alltid aktuellt så här kommer det igen!


25/2 Idag kom det hit två nya marsvinshonor. De kommer från olika håll och den ena: marsvinstjejen Busan hade långa klor... den andra marsvinstjejen:Annie hade fruktansvärt! långa klor! Ägaren berättade på telefon att sonen tröttnat på att sköta marsvinet men ändå velat ha henne kvar. Så klorna var lite eftersatta menade hon. Jaja, långa klor har jag sett förr så det skulle inte bli några problem.

När jag lyfte ut den lilla damen ur sitt medhavda hus fick jag en lätt chock! Klorna var det värsta jag någonsin sett och det är ett under att hon över huvud taget kunnat gå. Jag berättade för ägaren vad jag tyckte och tänkte, dock i milda ordalag, och frågade varför hon såg ut som hon gjorde. Till svar fick jag att det var svårt att klippa klorna...

Så här såg lilltjejen ut i fötterna, föreställ er smärtan det måste innebära att försöka ta sig runt med de här klorna:  


Efter att jag fotat tog jag naturligtvis genast tag med klotången och fick ner klorna mycket bättre än jag räknat med! Nu är de nästan normallånga även om några av dem fortfarande är förvridna. Det som förbryllar mig så mycket är det faktum att ägaren verkligen tycktes bry sig om sitt marsvin. Hon visste vilken favoritgrönsaken var och ville verkligen att det skulel bli bra i nya hemmet.

Det går inte riktigt ihop för mig. Hur man kan tycka om någon och ändå behandla dem såhär? Vem som helst, marsvinsvan eller ej, kan ju se att det här inte är som det skall?

Så...kortfattat för idag: Klipp klorna på era marsvin! Om ni inte kan klippa själva, besök en veterinär eller djuraffär som gör det åt er. Eller ring mig så klipper jag!

Av colinasmarsvin - 22 mars 2010 19:21

Jag började skriva dagbok för marsvinshemmet på den befintliga hemsidan (www.colina.se/marsvin) men sedan insåg jag att en del av det jag skriver säkert kan intressera fler marsvinsfantaster och valde därför att flytta dagboken hit där den blir mer publik.


Mitt första inlägg blir en kort presentation av bloggen och verksamheten.


Jag som skriver driver ett litet omplaceringhem för marsvin strax utanför Norrköping. Jag har hållt på med omplacering sedan sommaren 2009 så det är än så länge relativt nytt. Jag driver det helt privat och tar emot marsvin i mån av tid och plats. Marsvin är en hobby jag har och jag föder varken upp eller ställer ut utan mitt intresse ligger främst i att ta hand om de marsvin som behöver hjälp på ett eller annat sätt.


Jag tar emot marsvin som blivit direkt vanvårdade men även marsvin som bott i kärleksfulla hem där tiden inte längre räcker till.


Hos mig får marsvinen ett tillfälligt hem tills nya lämpliga familjer dyker upp. Ibland går det rasande fort och ibland dröjer det flera månader innan rätt hem uppenbarar sig.


Här kommer jag skriva dels om marsvinens vardag. Presentera nya marsvin som flyttar in och berätta om marsvinens nya hem när de flyttat ut. Men jag komer också ta upp lite allmänt kring mina tankar och funderingar om marsvin och marsvinsskötsel.


Förutom att vara marsvinsfrälst så är jag en 26årig fotograf och formgivare som föder upp hästar. Min andra blogg som handlar mer om min vardag och hästarna finns på colina.bloggplatsen.se


 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards